Foktje Wiertsema (1854 – 1929)

Foktje Wiertsema (1854-1929)

Foktje Wiertsema huwt op 14 oktober 1875 met Fokko Omta (1840 – 1933). Foktje is dan 21 jaar. Het echtpaar krijgt eerst drie zonen (Wiert Pauwel, Aldert Derk en Pauwel Wiert) en daarna twee dochters (Geessien en Willemina).

De Omta’s hadden iets met Wiertsema dames. Een broer van Fokko Omta (Jacob Alderts Omta) deelt eerst het echtelijke bed met Geessien Pauwels Wiertsema en na haar overlijden met haar zus Geertdina Pauwel Wiertsema. Een andere broer (Klaas Aldert Omta) trouwt met Weke Jans Wierstema, een nicht van Foktje. De zoon van Klaas Aldert (Jan Wiert Omta) huwt Jacoba Smit, dochter van Jacob Smit en Hinderika Wiertsema. Met dank, voor de foto, aan Bram Wiertsema.

Dit bericht is geplaatst in Voorgeslacht met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Foktje Wiertsema (1854 – 1929)

 1. Dag Wiert,
  In 2011 heb ik jou een e-mail gestuurd met de bedoeling om inzicht te krijgen in onze familierelatie. Ik had toen niet kunnen vermoeden tot welk een stortvloed aan informatie van jouw kant zou leiden. Het heeft mij volledig overdonderd, maar ik vind het prachtig. De lijst van meer dan 200 Omta’s, Hoe krijg je het voor elkaar. Geweldig vond ik ook de gezinsfoto van mijn grootvader. Hij was overigens vroeger wel een leuk kereltje om te zien. Zeg Wiert, jij moet ook wel totaal verbaasd zijn, want voordat ik jou mailde dat jij dat er maar 3 Omta’s waren: jou vader, je broer en jij. Ik zou zeggen: ga door, ik geniet er erg van. Als ik nog wat dan doen, mail mij.
  Hartelijke groet,
  Paul

  • Wiert Omta schreef:

   Hoi Paul,

   Je hebt inderdaad heel wat losgemaakt. Het is fijn al die verhalen, foto’s en video’s te vinden. Nog steeds duikt er af en toe een nieuwe Omta op.

   Ik heb ook nog een paar vragen, maar die mail ik je.

   Dag!

Geef een antwoord