Vier zussen Omta

Willemina, Auke, Martje & Frouwke Omta kopie

De dames op de foto zijn de vier dochters van Klaas Aldert Omta en Weke Wiertsema: Willemina Omta (1866 – 1951), Auke Omta (1869 -1939), Martje Omta (1877 – ?) en Frouwke Omta (1873 – 1954).

Wie wie is, weten we niet. Vermoedelijk is de foto omstreeks 1893 gemaakt. In dat jaar emigreert Willemina met haar man Jakob Kimm en zoon Renger Hendrik naar Montana (Noord-Amerika). Het is logisch dat de zussen kort voor dat vertrek nog eenmaal met elkaar op de foto gaan. Martje is later met haar man Evert Jan Willemsen ook geëmigreerd naar de Verenigde Staten. We hebben nog niet achterhaald waar en wanneer zij is overleden.

De zussen groeien met hun ouders en de broers Jan Wiert en Aldert op in Godlinze, op de Elemaheerd. Voor de foto reizen ze naar stad Groningen. Daar maakt ‘photograaf’ W. Koolstra het groepsportret met de vier zussen.

Dit bericht is geplaatst in Voorgeslacht met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord